Sport45

Præsentation af damelandsholdet: Hanna Møller


De næste par uger vil Sport45 i samarbejde med DaFU lave en lille præsentation af de 19 spillere, der udgør damelandsholdet, der 2. - 6. februar skal forsøge at kvalificere Danmark til VM 2011 i Schweiz. Denne gang møder vi en af debutanterne, Hanna Møller.


Navn, alder, fødested og nuværende bopæl?
Hanna Møller og fylder 28 i slutningen af januar, er oprindeligt født i det sydlige Syd Korea, men bosidende i Danmark de seneste 25 år, hvoraf de seneste 3 år i Haslev på midt/syd Sjælland.

Klub og position på banen?
Har i de seneste 2 sæsoner spillet for Herlev FC og udfolder mig her som Wing.

Hvornår begyndte du at spille floorball og hvorfor?
Begyndte at spille floorball i efteråret 2005, egentlig fordi at jeg ville prøve kræfter med en holdsport, bare sådan for at motionere lidt mens jeg studerede. Men så blev jeg fanget af sporten og personerne omkring den.

Hvilke klubber har du spillet i og har du vundet nogen titler?
Jeg startede mine spæde floorballskud i Lyngby Floorball Forening og var med da de rykkede op i Ligaen. Stoppede i den blå trøje efter opnåelse af slutspillet i sæsonen 2008/2009. Herefter flyttede jeg til Herlev FC, hvor jeg nu huserer - ingen titler endnu :)

Hvad fascinerer dig især ved floorballsporten og den position du har på holdet?
Jeg blev i den grad fanget og fascineret af holdsporten floorball, i og med jeg fik en forståelse for, at det ikke bare er 10-12 mennesker, der løber hovedløse rundt på en bane og hakker hinanden ned med plastikstave. Men at det er et hold der, i sin perfektion, kan fungere som én enhed med samme tilgang og idé om hvad det næste træk på banen er eller bliver. Meget filosofisk...

Jeg startede med en sæson som back, men spiller nu wing og har været glad for, at få forståelsen som backspiller, og kan til stadighed drage nytte af det i mit wingspil.

Nævn dine tre vigtigste egenskaber som floorballspiller?
Evig optimist og for det meste altid positiv, hurtig til at lære nye ting, og så er jeg bare glad når jeg spiller floorball og kan få lov til, at lege med vennere ;)

Har du dyrket andre sportsgrene på konkurrenceniveau?
Jeg har i min spæde ungdom svinget badmintonketcheren, som så mange andre asiatere. Hvor det blev til nogle amtsmesterskaber og et enkelt sjællandsmesterskab - ikke det helt store. Men satte det lidt i bero efter en skulderskade.

Hvornår blev du første gang udtaget til en landsholdssamling i floorball og hvornår spillede du din første officielle landskamp?
Jeg er først blevet udtaget til en landsholdssamling december 2010, og første officielle landsskamp bliver forhåbentlig til VM-kvalifikationen i Spanien 2011.

Hvilke ambitioner har du på egne vegne og for landsholdet det næste års tid?
Helt klart at vi kvalificerer os til VM, og da også gerne en medalje til VM. Men har slet ikke viden eller baggrund til, at komme med et sådan postulat men det kunne være fedt! På et personligt plan håber jeg på, at kunne udvikle mit eget spil i selskab med en masse andre gode, men nye spillere.

Men først: We're going to Ibiza (næsten)...

Foto: Morten Frivert Hansen, Floorballcity.dk