Sport45

Tre store brancher, der dominerer Aalborgs iværksættermiljøFoto : Pixabay

Handels-, offentlig administrations- og erhvervsservicebrancherne er stadig de største brancher i Aalborg målt på antallet af virksomheder. Men inden for iværksættermiljøet er det områder som klima, Fintech og energi i vækst. Vi ser her på disse tre områder.

Unge iværksættere er en vigtig del af Aalborgs økonomi og fremtid. Og heldigvis er der masser af kreative og innovative hoveder i Aalborg. Iværksætteri Aalborg har især præget kultur og sportscenen indtil nu. F.eks. så har Aab, som har klaret sig vældigt godt i superligaen og med odds 301.00 ved sports betting hos bookmakere som bet365 var med i opløbet til at ende i top 3, lavet forskellige kreative initiativer for tilskuerne og byens borgere generelt. Men nu er det altså inden for områderne klima, Fintech og energi, hvor spændende projekter er søsat.
Iværksætteri er ikke bare vigtigt for Aalborg som by og region, men også for hele velstanden, den økonomiske fremgang og beskæftigelsen i Danmark. Iværksættere skaber arbejdspladser blandt både faglærte og ufaglærte ligesom, de betaler højere løn og har større produktivitet.

I Aalborg er der adskillige iværksættervirksomheder, der har fundet på koncepter, der er godt for klima og miljø. Et af dem, er den prisvindende app SmartPant udviklet af studerende fra UCN . Appen skal øge mængden af pant-emballagesom kommer retur og bliver udgivet i løbet af 2020. Den skal gøre det nemmere for forbrugerne at aflevere pant, ved at scanne en QR-kode på flaskeautomaten så pengene direkte bliver overført til bankkontoen eller donere til velgørende formål. Et pointsystem er indbygget, som blandt andet optjenes via almindelige pantflasker og pantløse dåser og flasker fra grænsehandlen, som giver rabatter og fordele i udvalgte butikker.


Foto: Pixabay PixabayHold styr på abonnementerne
Fintech-branchen er et andet iværksætterområde i rivende vækst i Aalborg. Kort fortalt er det et begreb som dækker over virksomheder og produkter inden for finansiel teknologi. En af de nye virksomheder, er Subaio, som har udviklet en app, der holder styr på vores elektroniske abonnementer. Mange af os har nok prøvet at tilmelde os et gratis prøveabonnement på en avis eller en app, vi bare gerne ville afprøve. Efterfølgende har vi glemt alt om det, og måned efter måned bliver vi trukket små beløb, som vi måske først lægger mærke til efter lang tid. Det kan blive dyrt i længden. Subaio-appen giver os et overblik over alle vores abonnementer, og giver mulighed for at annullere dem og få besked om forestående betalinger, ændringer i abonnementspris samt i tilfælde, hvor abonnementsprisen stadig bliver trukket fra din konto på trods af at du har annulleret abonnementet.

Iværksætteri inden for sundhed bliver stort i fremtiden
I en verden hvor vi lever længere, og der bliver større ældregenerationer vil sundhed ofte have en stor plads i iværksættermiljøer. Der er derfor behov for at udvikle løsninger, som kan håndtere de sygdomme, vi står over for. En af de førende virksomheder i Aalborg, Danmark og resten af Norden inden for anti-mobilstråling er RadiCover, som udvikler og sælger covers til trådløse apparater som telefoner og tablet, og headset, som reducerer mellem 55 og 99 procent af farlige stråler fra mobiltelefonen og de andre digitale enheder, som vi bruger i det daglige.
Der er masser af andre større og mindre iværksættervirksomheder i Aalborg, der har spændende og innovative produkter i støbeskeen, som forhåbentlig kan komme både samfund og forbrugere til gavn og glæde i fremtiden.