Sport45

Benløse FC vandt 3. division i Mørke

Det blev Benløse FC 3, der vandt pokalen, da fire 3. divisionskredsvindere lørdag den 5. april dystede om titlen som landets p.t. bedste 3. divisionshold. Ud over Benløse fra Øst-kredsen deltog Kolding KFUM Floorball (Syd), Brønderslev Hot Shots FC 2 (Nord) og Mørke IF Floorball – Dark Devils (Midt-Øst) i DM-stævnet, der blev spillet i Mørke Idrætscenter med Mørke IF Floorball som arrangør i et samarbejde med Dansk Floorball Union.

Stævnet blev afviklet, så alle mødte alle med en finale mellem de to bedste hold til sidst. Det stod ret hurtigt klart, at de to store klubber, Benløse og Brønderslev, havde de stærkeste hold på dagen, mens de to mindre klubber, Kolding og Mørke, begge var hæmmet af, at flere af de normalt bærende kræfter ikke kunne deltage i stævnet. De to klubber måtte nøjes med et enkelt point hver – hentet i deres indbyrdes opgør – men formåede dog i perioder at bide godt fra sig i kampene mod Benløse og Brønderslev.

I finalen lå Brønderslev længe til at sikre sig sejren. Således førte holdet med 3-0 ved pausen (hver kamp varede 2x17 minutter), og der var ret stille på Benløses bænk, der på nær nogle enkelte undtagelser bestod af en flok meget unge spillere. Et enkelt mål mere til nordjyderne ville formentlig have lukket kampen, men da Benløse kort inde i 2. periode fik reduceret, skiftede kampen totalt karakter, og i løbet af cirka 10 minutter var 0-3 byttet ud med 5-3. Brønderslev scorede et enkelt mål til sidst, men mere blev det ikke til, selv om holdet pressede godt på. Så efter et stævne over syv timer var det Benløse, der kunne hæve den flotte pokal fra Dansk Floorball Union.

Kampene blev ledet af to dommerpar, Ole Nielsen/Kim Falgren Vilger og Jonas Christian Broe/Jonas Kjær Nielsen, der stille og roligt formåede at få spillet til at glide dagen igennem.

Den arrangerende klub, Mørke IF Floorball – Dark Devils, siger tak dommerne og spillerne fra de deltagende klubber og anbefaler et kig på darkdevils.dk, hvor der ligger billeder fra arrangementet.